Espai virtual de reflexió política, especialment de Carcaixent. Totes les opinions són Benvingudes, sobretot les discrepants.

6.4.06

Analfabetisme tecnològic


Arran d’una intervenció al fòrum de Terra http://www.terracarcaixent.org/, he recordat una idea que feia temps que em voltava pel cap. Un usuari d’internet vol posar-se en contacte amb l’ajuntament mitjançant correu electrònic i no sap com fer-ho. Jo tampoc, encara que semble increïble.

A estes altures del segle XXI, en plena era de les noves tecnologies, la societat de la informació i totes estes coses de la tècnica que ens fan la vida més fàcil; menys quan se’t peta l’ordinador i t’enrecordes de tota la parentela del Bill Gates, Carcaixent continua sense disposar d’una pàgina web oficial: i jo continue posant-me malalt cada vegada que ho pense. I això que li he pegat moltes voltes al tema i ja no deuria d’afectar-me tant, però no puc evitar el calentó del moment.

La meua indignació creix quan faig un poc de turisme virtual, i descobrisc que alguns pobles menuts del nostre voltant disposen d’espais a la xarxa del tot envejables.
Els ciutadans poden consultar actes oficials, ordenances municipals, els horaris públics, la cartellera cultural i un munt de coses més.

A més, la xarxa és un aparador genial, i barat, per mostrar les virtuts locals i atraure visitants. Però clar, ací som més llestos que ningú i sense gastar-nos un clau pretenem ser referent turístic mundial. Com els nostres col·legues de la capital ens han declarat d’interès turístic, ja ho tenim tot fet. Ni tan sols han complit el conveni que signaren per muntar una tourist-info a Carcaixent, i no serà que no hem preguntat insistentment per saber com estava el tema.

Són molts els espais virtuals relacionats amb Carcaixent, moltes associacions i entitats cíviques tenen el seu lloc a la xarxa. Una vegada més, la societat civil va per davant del govern.

Que prenguen nota.

6 Comentaris:

Blogger Monyofiné said...

No pense que l'Ajuntamentno tinga (falta de)mitjans, recursos, ni funcionaris voluntaris disponibles per a enllestir el tema. Allò vertaderament vergonyós és que no té interés. La societat de la informació no va amb ella (amb Lola). I la panda de mediocres que l'envolta no està per la culturització tecnològica del poble.
Tot pot canviar i, pot ser prompte, comptem amb un web institucional local, però segurament no serà carcaixent.cat, així que per mi: que tarde!

11:01 p. m.

 
Anonymous Anónimo said...

Fa uns anys se li encomanà a una botiga d'informàtica que ja no està que disenyara i presupostara fer eixa web i la de l'omic, al final sembla que anaven a fer-ho per una altra via per que no sabien ben be com demanar o aconseguir la corresponent subvenció. No sé, el cas és que l'Ajuntament te com adreces ayto-carcaixent aixi que si no té web operativa es per desgana, el domini el tenen. En castellà, per supost. I web's soltes municipals també en tenen, entre altres la de l'Adl, clar...

11:09 p. m.

 
Anonymous Anónimo said...

Possiblement l'ajuntament tinga funcionaris voluntariosos, però si es vol fer alguna cosa mínimament digna no s'ha d'improvisar.
El primer que caldria és que qui té la competència per fer-ho que s'ho crega, que tinga clar que la pag. web és un servei útil.
En segon lloc ha de posar els mitjans. Respecte als mitjans crec que l'ajuntament no en té disponibles, perquè amb dos persones en informàtica, tot i la bona voluntat que puguen posar, no és suficient. Millor encarregar la confecció a una empresa.
I finalment, si parlem d'una pag. web, supose que serà perquè la considerem vàlida pels serveis o les facilitats que pot comportar. Per tant, i disculpeu la meua ignoràcia, al marge de les preferències polítiques de cadascú, o de la identificació amb un àmbit lingüístic, o nacional,o com vulgueu dir-li, no sé on està l'avantatge de que siga un domini .cat o .es o .com o el que siga.

12:08 p. m.

 
Anonymous Anónimo said...

http://www.ayto-carcaixent.es/ ahí fica que esta en construcció, per altra part:

Nombre del dominio ayto-carcaixent.es
Titular Ayuntamiento de Carcaixent
Tipo de Titular Organización
Forma Jurídica Otras
Domicilio Plaza Mayor, 1-Bajo
Población Carcaixent
Provincia VALENCIA
Código Postal E-46740
País España
Fecha de Alta 2002-02-26 00:00:00.0
Fecha Caducidad 2007-02-26 00:00:00.0
Agente Registrador Interdomain

osiga que el van registrar en 2002 i estem a 2006 i encara estem sense pàgina.

Bueno, aquí un voluntari per a fer una web decent per a l'ajuntament del poble.

Au

9:54 p. m.

 
Anonymous Anónimo said...

Com diu tremuntanal, no és cosa de voluntarisme ni molt menys de mancança de recursos. Coincidisc plenament amb ell i amb Ivan.

Quan volen sí que les fan. De fet "agrofiroturocio" va tindre en el seu moment web (en versió castellana i catalana) i ara l'han despenjat.

8:14 p. m.

 
Anonymous Anónimo said...

posi
Hui en dia q quasi te web fins a un
talleret, tindrie q tindre web l'ajuntament.
Lo q pase es q es falte cultura de informatica.
Hi ha q explicarlos lo q es aixo de la GUEB.

au cacau

10:52 a. m.

 

Publicar un comentario

<< Home