Espai virtual de reflexió política, especialment de Carcaixent. Totes les opinions són Benvingudes, sobretot les discrepants.

30.11.06

Qüestió d’olfacte


Des de fa un temps els veïns dels Quatre Camins estan patint les molestes olors que els provoca una empresa que s’ha instal•lat al barri.

Aquesta empresa es dedica a fabricar productes amb fibra de vidre, per a la qual cosa utilitza dissolvents, catalitzadors i altres productes químics molt volàtils, l’olor dels quals, certament insuportable, perjudica la qualitat de vida (per no dir directament la salut) del veïnat. A certes hores pels carrers no es pot caminar sense que l’olor se’t pose al cervell i de res val tancar-se amb pany i clau a dins de casa.

Quan els veïns afectats es fartaren de que l’ajuntament no els fera ni cas en les seues queixes, acudiren als regidors de l’oposició, buscaren l’assessorament d’una advocada i finalment ho denunciaren a la premsa (24 d’octubre). A partir d’aquell moment, sembla que des de l’equip de govern començaren a fer-los un poc de cas, i ara és la pròpia alcaldessa la que es reuneix amb els representants dels veïns i visita l’empresa, on finalment ha pogut comprovar que allò que ens havien negat repetidament és cert. Fins i tot la diva ha notat la pudor.

A partir d’ací, bones paraules, promeses que ho resoldran prompte i com no, el xantatge emocional. Ara va i resulta que els que es queixen estan posant en perill el futur dels treballadors de l’empresa, alguns d’ells del propi barri. Res de nou, venint de qui ve.

A hores d’ara, la situació no ha canviat massa, la pudor persisteix, els veïns cabrejats cada vegada en són més, i l’ajuntament continua permetent una activitat industrial que encara té pendent de concessió el permís d’obres, perquè del d’activitats ni rastre.

I per acabar-ho d’adobar, hui ens han dit a la comissió d’urbanisme, que la situació és la millor possible i que si així anàrem, haurien de tancar el vint per cent de les empreses de Carcaixent. Sí senyor, reconeixen l’existència d’una normativa que passen olímpicament de fer complir. Serà perquè els podria tocar de prop?

De nou el xantatge del PP amb els llocs de treball. Qualsevol amb un mínim de decència i sentit comú, s’ho plantejaria a la inversa, primer faria les obres, adequaria les instal•lacions a l’activitat, s’asseguraria que es compleix la normativa i aleshores començaria a treballar, donant faena a moltes famílies, obtenint els corresponents beneficis i fent gran el nostre poble. En fi, està clar que demanar decència i sentit comú al PP és demanar massa...

2 Comentaris:

Anonymous Anónimo said...

Bon article. Llàstima que la premsa no pare atenció a estes coses i es limite a publicar notes. Açò és carn d'un reportatge d'investigació. A saber els favors que s'han creuat...

12:23 p. m.

 
Anonymous Anónimo said...

Per a mi la llàstima és que amb quatre paraules i una promesa que a totes llums va a incomplir-se, i estan advertides de que va a ser així .... ens cregam i vullgam creure'ns les bones paraules i frenem en sec.

Per a eixe viatge ...

12:11 a. m.

 

Publicar un comentario

<< Home